"Niet ik, Boucaut, moet met mijn roodbeschaamde hoofd op het marktplein worden tentoongesteld, maar jij!"

Zaterdag 06 mei 2017 - 16:46   I   door Redactie

Jan Mulder neemt het op voor Alexandre Boucaut in zijn column in Het Laatste Nieuws. De Nederlander haalt ook flink uit naar scheidsrechtersbaas Johan Verbist.

"Zit Boucaut alleen deze week thuis of kan hij de fluit tot augustus opbergen? De scheidsrechtersbaas (Johan Verbist, red.): "Of hij dit seizoen nog in play-off 1 kan fluiten? Ik denk dat dat zeer moeilijk wordt. Of hij dit seizoen nog in play-off 2 mag fluiten? Dat moet ik nog bekijken ...""

"Deze laatste woorden zijn regelrechte pesterijen", vervolgt Mulder. "Play-off 2 is een belediging voor iemand als Boucaut, maar inclusief de toevoeging "dat moet ik nog eens bekijken ...", dan is er sprake van martelen. Een scheidsrechter wordt met de fluit in de mond geboren, hij moet fluiten, en Verbist weet dat maar al te goed."

Als ik Boucaut was, zou ik me in een paginagroot interview verweren tegen de aantijgingen en straffen en zeggen at Verbist de officiële regels kent, maar dat de arme man geen voeling meer heeft met de praktijk. De overtredingen in het strafschopgebied bij corners zijn al jaren en jaren legio - niemand fluit en de scheidsrechtersbaas zwijgt."

"Het topvoetbal is één lange overtreding van de regels geworden, maar jij, de scheidsrechtersbaas, reageert op een incident met één arbiter die keurig mee de verkeerde richting oploopt. De algehele malaise die jou zou moeten interesseren, lap je aan je laars. Niet ik, Boucaut, moet met mijn roodbeschaamde hoofd op het marktplein worden tentoongesteld, maar jij, Verbist, samen met de tuchtcolleges en Reviewcommissies."

TAGS  I  boucaut

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024