Niet Anderlecht of Club Brugge, maar dit is de rijkste club van het land

Niet Anderlecht of Club Brugge, maar dit is de rijkste club van het land
Dinsdag 21 november 2017 - 06:16   I   door Redactie

Vergeet Anderlecht en Club Brugge. KRC Genk is de rijkste club van het land. Met 21,8 miljoen euro winst heeft Genk er een financieel topjaar opzitten.

Genk heeft deze winst te danken aan een sterke Europese campagne (tot de kwartfinales van de Europa League) en de uitgaande transfers van Kabasele en Kebano. Twee seizoenen geleden leed Genk nochtans nog 14,8 miljoen euro verlies.

"Nochtans hanteren we hetzelfde businessmodel", vertelt voorzitter Peter Croonen in Het Nieuwsblad. "Het contrast zit hem in de transfers. In de jaren dat wij het financieel heel slecht doen, zie je dat wij weinig of geen transfers gedaan hebben."

Genk blijft wel met een structureel tekort van 8 miljoen euro zitten. "Door deze buffer is de druk om op korte termijn te moeten verkopen weg, maar op lange termijn blijft dat noodzakelijk. Kijk, Sander Berge en Marcus Ingvartsen komen niet naar Genk om hier met pensioen te gaan. Alleen moeten wíj kunnen beslissen wanneer een speler hier vertrekt en niet omgekeerd. Door die buffer kunnen we iets makkelijker neen zeggen, zoals deze zomer."

Poll: Schrik jij van dit nieuws?

TAGS  I  RC Genk

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024