Nederland in diepe rouw, Griekenland doet wat het moet doen

Zaterdag 07 oktober 2017 - 22:33   I

De voorlaatste speeldag van de WK-kwalificatiewedstrijden beloofden wel wat spektakel en dat kreeg we ook. Voetbal 24 giet voor u alle Europese wedstrijden van vanavond in een overzicht.

<p>Groep Ap> <p>Zweden - Luxemburg 8 0p><div id="ad-mobile-outstream">div> <p>Wit-Rusland - Nederland 1 3p> <p>Bulgarije - Frankrijk 0 1p> <p>Wellicht de meest interessante groep van allemaal, met zowel Zweden, Frankrijk en Nederland nog in de running voor een WK-ticket. Na deze speeldag mag Nederland dat ticket nu op zijn buik schrijven. Door de monsterzege van Zweden moet Nederland in een rechtstreeks duel met een onmogelijk aantal doelpunten verschil winnen.p> <p>Nederland won overigens vanavond zelf op de valreep van Wit-Rusland. Pr&ouml;pper bracht Nederland op voorsprong, maar na de rust kon Volodko gelijkmaken. Pas in de slotfase kon Robben vanop de stip Nederland op voorsprong brengen. Daarna kon Depay de zege nog enigszinds glans geven.p> <p>Frankrijk deed dan weer wat het moest doen op het veld van Bulgarije, maar had weinig overschot. Matuidi bracht de Fransen in minuut 3 al op voorsprong en dat gaven de jongens van Deschamps niet meer af.p> <p>Frankrijk is nu leider met 20 punten, Zweden volgt op 1 punt. Nederland heeft met 16 punten slechts 3 punten minder dan Zweden, maar het verschil in doelpuntensaldo bedraagt 12 doelpunten.p> <p>Groep Bp> <p>Faer&ouml;er Eilanden - Letland 0 0p> <p>Andorra - Portugal 0 2p> <p>Zwitserland - Hongarije 5 2p> <p>In deze groep staat de top 2 al een tijdje vast. Zwitserland is leider met 27 punten, Portugal volgt op de tweede plaats met 3 punten minder. Volgende wedstrijd mag Portugal in eigen huis in een rechtstreekse confrontatie strijden voor een rechtstreekse vlucht naar Rusland. Als het niet wint zal het barragewedstrijden moeten spelen.p> <p>Portugal had trouwens behoorlijk wat moeite met voetbaldwerg Andorra. Ronaldo kreeg rust, maar moest bij een 0-0 ruststand toch de bakens komen verzetten. Kort na de rust bracht hij de Portugezen op voorsprong.p> <p>Zwitserland won in eigen huis overtuigend van Hongarije. Steven Zuber scoorde twee keer.p> <p>Groep Hp> <p>Bosni&euml;-Herzegovina - Belgi&euml; 3 4p> <p>Gibraltar - Estland 0 6p> <p>Cyprus - Griekenland 1 2p> <p>Belgi&euml; lijkt het vonnis definitief getekend te hebben voor Bosni&euml;. De Grieken gingen, niet zonder enige moeite, winnen in Cyprus en wippen door de overwinning over de Bosni&euml;rs. De Grieken spelen de laatste wedstrijd trouwens thuis tegen Gibraltar, dat nog steeds 0 punten heeft. Bosni&euml; moet dus hopen op een mirakel wil het de twee punten achterstand nog overbruggen in de laatste wedstrijd.p> <p><em>Tags: WK Rusland, Nederland, Griekenlandem>p>

Poll: Gaat u Nederland missen op het WK?