Misser Courtois leidt Arsenal naar winst

Zondag 06 augustus 2017 - 17:05   I   door Redactie

Arsenal heeft de Community Shield gewonnen na strafschoppen. Na 90 minuten was het nog 1-1 en verlengingen werden niet voorzien voor de Engelse Supercup.

Chelsea begon met Thibaut Courtois én Michy Batshuayi in de basis. Die laatste werd na 73 minuten vervangen door Alvaro Morata. Batshuayi lukte tot dan één schot tussen de palen.

Chelsea klom op voorsprong via Viktor Moses in de tweede helft. Maar Pedro kreeg tien minuten voor tijd rood bij Chelsea en meteen daarna maakte Kolasninac er 1-1 van. Strafschoppen moesten de beslissing bracht, maar Courtois faalde vanaf de stip.

De penaltymisser van de doelman en die van Morata zorgden voor de beslissing. Arsenal deed het wel goed bij de strafschoppen.

Poll: Is Arsenal een titelkandidaat?