"Mertens stond op het punt om naar club in JPL te vertrekken"

Maandag 06 februari 2017 - 09:45   I   door Redactie

Marc Hendrickx is analist bij Het Belang van Limburg. Hij is erg onder de indruk van Dries Mertens.

"Wat is het fantastisch wat Dries Mertens bij Napoli presteert. Dit weekend scoorde hij tegen Bologna al zijn derde hattrick van het seizoen. Als topschutter in de Serie A is hij een van de betere Belgen in het buitenland. Daar is iedereen het nu wel over eens. Toch was er in België aanvankelijk veel twijfel over Mertens", zegt Hendricx.

Terug

AA📥 ▾📁 ▾

“Ik heb Dries nog aanbevolen bij STVV”

Het Belang van Limburg/Sport: Genk,

Ma. 06 Feb. 2017, Pagina 5

 

“Wat is het fantastisch wat Dries Mertens bij Napoli presteert. Dit weekend scoorde hij tegen Bologna al zijn derde hattrick van het seizoen. Als topschutter in de Serie A is hij een van de betere Belgen in het buitenland. Daar is iedereen het nu wel over eens. Toch was er in België aanvankelijk veel twijfel over Mertens.”

“In het verleden was ik als scout actief voor STVV. Indertijd ben ik Mertens vaak gaan bekijken en heb ik hem zelfs aanbevolen bij STVV. Ook de rapporten van de andere scouts waren heel positief."

"Hij speelde bij de Nederlandse tweedeklasser AGOVV en kon voor een relatief beperkt bedrag weggehaald worden. Bovendien was onze scoutingscel ervan overtuigd dat hij iemand was waaraan we in de toekomst nog een mooie winst op konden maken.”

"Toch ging die overgang niet door. Toenmalig algemeen directeur Sylvain Gielen blokkeerde de overgang omdat hij het geld niet wilde uitgeven of twijfelde. Jammer, want een jaar later vertrok hij naar Utrecht en werd hij snel onhaalbaar. Dat Mertens uiteindelijk dit niveau zou halen, hadden wij natuurlijk niet durven verwachten. Ik denk dat niemand dat had verwacht.”

TAGS  I  Napoli  I   Sint-Truiden  I   Dries Mertens  I   Marc Hendrickx

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024