Mertens kan niet schitteren tegen Real Madrid, Bayern München peuzelt Arsenal op

Woensdag 15 februari 2017 - 22:40   I

Het Napoli van Dries Mertens is er niet in geslaagd te winnen van Real Madrid. Toch kan de terugwedstrijd nog interessant worden met een 3-1-stand. Voor Arsenal, dat met 5-1 de boot inging, lijkt het verhaal dan wel weer uit.

Real Madrid - Napoli 3-1

8' Insigne 0-1, 18' Benzema 1-1, 49' Kroos 2-1, 54' Casemiro 3-1

Nochtans begon Napoli uitstekend aan de wedstrijd. Na goed voorbereidend werk van Mertens en Hamsik werd Insigne de diepte in gestuurd. De Italiaan verraste Real-doelman Navas, die wel slecht gepositioneerd stond, en scoorde. Lang kon Napoli niet genieten van die voorsprong. Na een heerlijke voorzet van Carvajal knikte Benzema de 1-1 binnen.

Na de rust ging Real Madrid over Napoli. Cristiano Ronaldo had een groot aandeel in de 2-1. Hij ging makkelijk voorbij Koulibaly en legde slim terug op Kroos, die ijzig kalm binnen trapte. Met de 3-1 was de wedstrijd helemaal gespeeld. Een afvallende bal kwam voor de voeten van Casemiro, die de bal meteen op de slof nam. De bal verdween perfect in de linkerhoek. Mertens had daarna nog enkele kansen, maar zat niet lekker in de wedstrijd. Zo werd 3-1 de eindstand.

Bayern München - Arsenal 5-1

11' Robben 1-0, 30' Sanchez 1-1, 53' Lewandowski 2-1, 56' Thiago 3-1, 63' Thiago 4-1, 88' Müller 5-1

Voor Bayern München werd het een rustige avondwandeling tegen Arsenal. Het kwam al snel op voorsprong na een fameuze pegel van Robben die perfect in de linkerbovenhoek viel. Op het halfuur kwam Arsenal toch nog op gelijke hoogte. Sanchez miste zijn penalty, maar kon na twee hernemingen scoren.

Na de rust stelde Lewandowski orde op zaken met een knappe kopbal. De Pool schotelde Thiago daarna ook de 3-1 voor met een subliem hakje. Diezelfde Thiago kon daarna de 4-1 scoren met een afgeweken bal. Müller, nog maar net ingevallen, zette de kers op de taart met de 5-1.