Mechelen maakt komaf met Moeskroen en zet stap naar play-off I

Zaterdag 10 december 2016 - 22:06   I

KV Mechelen heeft met 1-4 gewonnen van Moeskroen. Dat is vooral een strenge score voor Moeskroen, dat goed voetbalde. Mechelen klimt zo naar de zevende plaats, Moeskroen blijft samen met Westerlo achter op de laatste plaats.

Mechelen startte het sterkst aan de partij, maar daarna nam Moeskroen het heft in handen. Markovic wilde graag een penalty na een tik van Schouterden, Trezeguets schot kon Coosemans niet verontrusten. Moeskroen bleef domineren, maar het was toch Mechelen dat scoorde. Op de tegenaanval kon Kolovos scoren na een goede loopactie van Schouterden. Moeskroen prikte echter meteen tegen. Diedhiou bediende Markovic, die Coosemans vloerde. Nu antwoordde Mechelen opnieuw. Slechts twee minuten later stond de uitploeg alweer op voorsprong na een doelpunt van Matthys, die werd vrijgespeeld na een erg knappe actie van El Messaoudi.

Ook in de tweede helft deed Moeskroen het niet onaardig. Het speelde best wel wat kansen bij elkaar, maar er werd niet efficiënt met de kansen omgesprongen. Twintig minuten voor het einde velde Bjelica het vonnis van Moeskroen. Hij rolde de hele defensie op en werkte ook knap af - heerlijk doelpunt. Mechelen moest daarna nog even met tien man spelen na een tweede gele kaart voor El Messaoudi, maar de zege kwam niet meer in gevaar. Het werd zelfs nog 1-4 na een laat penaltydoelpunt van Vitas.

Moeskroen - KV Mechelen 1-4

35' Kolovos 0-1, 38' Markovic 1-1, 41' Matthys 1-2, 69' Bjelica 1-3, 90+1' Vitas 1-4 (pen.)