Mechelen en Charleroi doen gouden zaken, opdoffer voor Westerlo

Zaterdag 17 december 2016 - 21:39   I

KV Mechelen en Charleroi hebben vanavond allebei zuinige 1-0-zeges geboekt. Zo doen beide ploegen een goede zaak in de strijd om play-off 1. Westerlo heeft zich dan weer in de penarie gewerkt. Het gaf een voorsprong nog helemaal uit handen.

KV Mechelen - Waasland-Beveren 2-0

35' Schouterden 1-0, 90+1' Claes 2-0

Mechelen had genoeg aan een doelpunt van Schouterden in de eerste helft om van Waasland-Beveren te winnen. Het ging wel niet van een leien dakje. De uitploeg miste tal van kansen. Zo kopte Michel op de lat en werd Waasland-Beveren nog bestolen nadat duidelijk hands van Mechelen-speler Bjelica niet werd gefloten. Claes duwde het mes nog wat dieper in de wonde van Waasland-Beveren met een prachtig doelpunt.

Charleroi - Moeskroen 2-0

38' Baby 1-0, 86' Bedia 2-0

Het scenario in deze wedstrijd was qua doelpunten hetzelfde als in de vorige wedstrijd. Enkel was hier de zege van Charleroi niet gevleid. Charleroi dolde bijwijlen met Moeskroen en kon terugkijken op een verdiende overwinning. Baby werkte oog in oog met Moeskroen-doelman Delac goed af, in het slot zorgde Bedia voor de 2-0 met een mooi afstandsschot.

Westerlo - Lokeren 1-3

28' Acolatse 1-0, 48' De Sutter 1-1, 75' Terki 1-2, 78' De Ridder 1-3

Westerlo leek drie gouden punten te behalen, maar in de tweede helft kreeg het een koude douche met drie Lokerse doelpunten. Het zag er nochtans goed uit voor Westerlo. Acolatse had de Kempenaars op voorsprong gebracht na een staalharde vlam. In de tweede helft ging Lokeren echter op en over Westerlo. De Sutter maakte gelijk, daarna telden Terki en De Ridder Westerlo uit.

TAGS  I  Mechelen  I   Waasland-Beveren  I   Charleroi  I   Moeskroen  I   Westerlo  I   Lokeren