Mata is duidelijk over waarom hij Anderlecht afwees

Mata is duidelijk over waarom hij Anderlecht afwees
Zaterdag 21 oktober 2017 - 08:51   I  

RSC Anderlecht hengelde tijdens de voorbije transferperiode nadrukkelijk naar de diensten van Clinton Mata, maar die koos uiteindelijk voor een uitleenbeurt aan KRC Genk.

Opmerkelijk, maar de Angolees legt nu uit waarom hij Anderlecht wandelen stuurde. "Met alle respect voor Anderlecht: zij stellen elke speler hetzelfde voor. Spelen voor de titel, de Champions League… Allemaal mooi, maar Champions League kan later nog voor mij en het zou zelfs geen smet zijn als ik dat tornooi nooit speel", zegt Mata in Het Nieuwsblad.

"Genk had gewoon een beter sportief project. Een individueler plan om mij als voetballer ­beter te maken. Natuurlijk wordt hier ook veel van mij verwacht, maar ik krijg wel tijd."

Er deden heel wat verhalen de ronde over waarom Mata niet voor Anderlecht koos. Iets wat hij betreurt. "De mensen weten niet wat er in de coulissen gespeeld heeft. Natuurlijk is Anderlecht een grote club en ik ben fier dat ze mij volgden, maar iedereen moet stoppen met Genk te onderschatten."

"Oké, het is niet meer het superieure Genk van vroeger, maar heb je gezien voor hoeveel geld ze de jongste jaren spelers verkocht hebben aan het buitenland?"

Poll: Maakte Mata de juiste keuze?

TAGS  I  Mata  I   Anderlecht  I   RC Genk

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024