Martinez heeft vreemde uitleg na draw tegen Mexico

Martinez heeft vreemde uitleg na draw tegen Mexico
Zaterdag 11 november 2017 - 07:15   I  

De Rode Duivels speelden vrijdagavond 3-3 gelijk tegen Mexico. Sommige internationals deden het goed, maar anderen lieten het afweten. Zo waren Boyata en Ciman niet op de afspraak. Na de match had Roberto Martinez evenwel een vreemde uitleg klaar.

Het was lang niet altijd even goed, maar toch bleef Martinez positief. “Toch ben ik blij met deze match”, klinkt het in HLN. “Je vreest voor een vriendschappelijke wedstrijd altijd dat die je nergens in gaat helpen. Maar ik zag een match waarin we moesten afzien, waarin we moesten communiceren en waarin we een echt team moesten vormen dat de nederlaag nooit zou accepteren."

"We waren slim en klinisch in de manier waarop wij onze goals maakten, maar in zijn geheel was het vooral een match die ons helpt om het WK voor te bereiden. Daar ben ik blij om.”

"Dit was iets anders dan de kwalificatiewedstrijden die we gezien hebben”, ging Martinez verder. “Dat waren matchen die in ons voordeel liepen, nu moesten we afzien. Dat hebben we ook gedaan. Het was een match waarin ze andere sterren tegenkwamen dan die die ze gewend zijn op clubniveau. Dat was een nieuwe ervaring voor hen. En het heeft ons heel veel informatie bezorgd.”

Test

Zo koos de bondscoach niet per se voor een systeem om de match te winnen... “We hebben zelf geen systeem gehanteerd om te trachten de match te winnen, het was een systeem om ons te testen. Het heeft ons veel informatie bezorgd."

"We wérden getest. En toch verloren we niet. Deze match ging erom te zien welke spelers klaar zijn om dit soort matchen te spelen. Het was niet bedoeld als een gemakkelijke opdracht. Integendeel: de bedoeling was om het onszelf erg moeilijk te maken, door spelers in posities te laten komen waar ze normaal niet spelen op clubniveau. Mexico heeft ons goed op de proef gesteld.”

Poll: Snap jij Martinez?

TAGS  I  Martinez  I   Rode Duivels  I   Mexico

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024