'Marc Coucke en Anderlecht worden verpletterd door Club Brugge'

'Marc Coucke en Anderlecht worden verpletterd door Club Brugge'
Woensdag 14 augustus 2024 - 08:00   I   door Redactie

Club Brugge heeft Antonio Nusa verkocht voor 28 miljoen euro aan RB Leipzig. Alweer een speler die voor heel veel geld vertrekt bij blauw-zwart. Club schrijft het graag bij op z'n rekening.

Club betaalde zelf 3 miljoen euro voor de komst van Nusa en maakt dus heel wat winst op de Noor. In de afgelopen jaren werden ook Kossounou en Sylla met gigantische winst verkocht. Charles De Ketelaere werd ook voor meer dan 30 miljoen euro verkocht en hij was een eigen jeugdspeler.

Alleen al dit seizoen werd Igor Thiago voor 37 miljoen euro verkocht en nu Nusa voor 28 miljoen euro. Club is ook al verzekerd van een aardig startkapitaal in de Champions League. De voorsprong die het daarmee neemt op andere Belgische clubs, waaronder het Anderlecht van Marc Coucke, is enorm.

Die was al groot, maar dit zorgt ervoor dat die kloof tussen Club en zijn eeuwige rivaal alleen maar groter wordt. Anderlecht zal eens dringend zelf zo'n Champions League moeten kunnen halen en bovendien ook spelers kunnen verkopen in de grootorde van Club. Die uitzichten zijn er vooralsnog niet.

Poll: Denk jij dat Anderlecht die kloof op relatief snelle tijd goed kan maken?

TAGS  I  Club Brugge  I  Anderlecht  I  Marc Coucke

vrijdag 20 september 2024

donderdag 19 september 2024

woensdag 18 september 2024

dinsdag 17 september 2024