Mannaert over Anderlecht: "Dat zou Club Brugge nooit doen"

Mannaert over Anderlecht:
Zaterdag 13 mei 2017 - 08:00   I   door Redactie

Anderlecht koos dit seizoen onder trainer René Weiler voor een ander soort voetbal. Helemaal anders dan het DNA van paars-wit.

"Club Brugge zal altijd de filosofie bewaren om vooruit te voetballen, enthousiast, en om daarbij kansen te creëren. De laatste drie, vier jaar komen in België de meeste aanvallende acties van Club Brugge, gevolgd door Gent. Ook in deze play-offs hebben wij de meeste goals gemaakt. Ons voetbal is onlosmakelijk verbonden aan waar Club Brugge voor staat", zegt CEO Vincent Mannaert in Het Laatste Nieuws.

"De accenten kunnen verschuiven naargelang de trainer - Sollied was anders dan Houwaart en Preud'homme is anders dan Broos -, maar 't kwam altijd op hetzelfde neer: druk vooruit. Ik zit zelf ook zo in elkaar: ik zal mij eerder afvragen hoe we een goal kunnen maken dan hoe we één moeten vermijden."

"Ajax staat in de finale van de Europa League met een uitgesproken offensieve filosofie, en Chelsea domineert de Premier League met een voetbal dat gebaseerd is op druk vooruit. Het kan dus anders."

TAGS  I  anderlecht  I   club brugge  I   mannaert

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024