Manchester City haalt het na knotsgekke doelpuntenkermis, Atlético Madrid doet goede zaak

Dinsdag 21 februari 2017 - 22:35   I

Er zijn vanavond heel wat doelpunten gevallen in de Champions League. Manchester City-Monaco werd maar liefst 5-3. Ook Atlético Madrid en Leverkusen scoorden erop los: 2-3.

Manchester City - AS Monaco 5-3

26' Sterling 1-0, 32' Falcao 1-1, 40' Mbappé 1-2, 58' Agüero 2-2, 61' Falcao 2-3, 71' Agüero 3-3, 77' Stones 4-3, 82' Sané 5-3

Er vielen maar liefst acht doelpunten tijdens City-Monaco. Sterling opende de score na knap voorbereidend werk van Sané. Nog voor rust sloeg Monaco echter twee keer toe. Na slecht uitspelen van Caballero kon Falcao de gelijkmaker binnen koppen, daarna scoorde het Franse godenkind Mbappé de 1-2 na kinderlijk verdedigen bij City.

Na de rust ging het fout bij Monaco. Het kreeg een strafschop na een fout van Otamendi, maar Falcao miste. Agüero stelde daarop gelijk na een fout van Monaco-doelman Subasic, maar Falcao maakte zijn foutje goud en stifte de 2-3 heerlijk over Caballero.

Monaco leek zo een uitstekende uitgangspositie te behalen, maar op korte tijd scoorde City nog drie keer. Eerst kon Agüero een volley vrij binnen trappen na een hoekschop, slechts enkele minuten later kon ook Stones makkelijk binnen tikken na een corner. Sané zette nog de kers op de taart met de 5-3 na een heerlijke aanval.

Bayer Leverkusen - Atlético Madrid 2-4

17' Saul Niguez 0-1, 25' Griezmann 0-2, 48' Bellarabi 1-2, 59' Gameiro (pen.) 1-3, 68' Savic (own.) 2-3, 86' Torres 2-4

Atlético Madrid heeft met vier uitdoelpunten tegen Leverkusen een uitstekende uitgangspositie voor de terugwedstrijd. Saul zette de uitploeg snel op voorsprong na een prachtig solo-doelpunt. Met een tweede doelpunt van Griezmann leek het al einde verhaal voor Leverkusen, maar de Duitsers vochten terug.

Bellarabi bezorgde Leverkusen wat hoop met de aansluitingstreffer na rust. Die hoop van Leverkusen werd echter meteen de kop ingedrukt door Gameiro, die scoorde met een strafschop na een fout van Dragovic. Savic maakte het Atlético nog even moeilijk met een knullig eigen doelpunt, maar in het slot zette Torres orde op zaken met een mooie kopbal. Er moet nu voor Atlético al heel wat mislopen om de volgende ronde niet te halen.