Liverpool zegeviert in doelpuntenfestival

Zaterdag 29 oktober 2016 - 20:04   I

In een doelpuntrijke wedstrijd heeft Liverpool het gehaald van Crystal Palace. Zo blijft Liverpool aan de leiding samen met Arsenal en Manchester City.

Geen Belgen aan de aftrap bij Liverpool, wel bij Crystal Palace. Benteke mocht daar starten als spits. Lang moest er niet gewacht worden op een doelpunt. Bij de eerste echte kans van Liverpool was het al raak. Can tikte een teruglegger van Moreno binnen. Crystal Palace antwoordde meteen: Lovren flaterde en liet de bal aan McArthur, die daar wel raad mee wist: 1-1. Daarna werd het moordende tempo aangehouden.

Lovren maakte zijn blunder meteen goed door de 1-2 binnen te koppen. Zo werd er na zo'n 20 minuten al drie keer gescoord! Voor McArthur was dat nog niet genoeg, want zo'n tien minuten later maakte hij zijn tweede van de avond. En nog was het niet gedaan. Vlak voor rust kopte Matip Liverpool alweer op voorsprong. Beide ploegen gingen zo rusten na vijf doelpunten in één helft.

In de tweede ging het tempo - logischerwijze - wat liggen. Benteke had wel nog een goede kans, maar Karius redde prima. Firmino besliste de wedstrijd echter langs de andere kant van het plein met een enig mooie lob: 2-4, zo leek de zege veilig gesteld te zijn voor Liverpool. Op het einde mocht Origi nog invallen, maar hij kreeg onvoldoende tijd om nog iets te laten zien.

Crystal Palace - Liverpool 2-4

16' Can 0-1, 18' McArthur 1-1, 21' Lovren 1-2, 33' McArthur 2-2, 44' Matip 2-3, 71' Firmino 2-4