Leider Club Brugge wint stevig, drama voor RC Genk

Woensdag 21 december 2016 - 22:25   I   door Redactie

Club Brugge heeft een overtuigende zege geboekt bij Eupen. Blauw-zwart won met 1-4 en blijft leider. RC Genk zit in de problemen. De Limburgers verloren met Zulte Waregem en zien hun kansen op play-off I nu heel erg slinken.

Eupen - Club Brugge 1-4
11' Sylla 1-0, 15' Vormer 1-1, 25' Blondelle (own) 1-2, 40' Vormer 1-3, 54' Izquierdo 1-4

Club werd opgeschrikt door een vroege goal van Sylla. De aanvaller vloerde doelman Ludovic Butelle al vroeg. Ruud Vormer zorgde met een heerlijke uithaal voor de gelijkmaker. Tien minuten later verlengde Poulain met het hoofd een vrije trap van Van Rhijn in doel. Al kwam Blondelle daar ook nog aan. Eupen-doelman Niasse ging ook weer niet vrijuit. Vlak voor de rust was het opnieuw Vormer die voor de 1-3 zorgde. Na de rust devieerde Izquierdo een schot van Vossen in doel en deed zo de wedstrijd definitief op slot.

Zulte Waregem - RC Genk 1-0
26' Meïté 1-0

Echt aangenaam was de eerste helft niet, maar Zulte Waregem slaagde er wel in om op voorsprong te klimmen. Meïté kopte de bal voorbij een kansloze doelman Bizot. Genk was na die goal, ook in de tweede helft, niet echt in staat om een serieuze vuist te maken. Zo bleef het 1-0.

Standard - Lokeren 1-1
50' Goreux 1-0, 73' Maric 1-1

Het zag er goed uit voor Standard, want Réginal Goreux bracht de Rouches kort na de rust op voorsprong. Maar Lokeren kwam terug. Hubert loste een hoge bal na een botsing met Ingasson en Maric tikte de gelijkmaker binnen. Standard slaagde er nadien niet in om nog opnieuw te scoren.

KV Kortrijk - Oostende 0-2
45' Cyriac (pen) 0-1, 87' El Ghanassy 0-2

Oostende klom kort voor de rust op voorsprong. Na een overtreding van Verstraete op Jonckheere wees ref Van Driessche naar de stip. Cyriac zette de penalty feilloos om. Waar Kortrijk het in de eerste helft niet onaardig deed, kon het na de rust geen vuist meer maken. Oostende hield vlot stand en El Ghanassy maakte nog de 0-2, Kortrijk blijft achter met 0 op 15.