Laforge: "Daarom keurde ik de goal van AA Gent af"

Laforge:
Maandag 18 december 2017 - 06:17   I   door Redactie

AA Gent kwam niet verder dan een 0-0-gelijkspel bij Standard. Gigot leek wel een geldig doelpunt te scoren, maar scheidsrechter Nicolas Laforge keurde de goal tot ieders verbazing af. In Het Laatste Nieuws legt hij uit waarom.

"Je moet weten dat we ons goed voorbereiden op onze match", aldus Laforge. "Ik had vooraf alle corners van Standard en Gent gezien. Bij dat doelpunt gebeuren er twee dingen. Eerst en vooral is er een lichte duw van Gigot aan zijn directe tegenstander, waardoor die niet meer aan de fase kan deelnemen. En ten tweede blokt Sylla Pocognoli af, waardoor die ook niet meer kan spelen. Dat zijn twee fouten."

"Ik begrijp dat de meeste mensen de fout van Gigot niet zagen, het gebeurde voor de bal afkwam en in de tv-herhaling is het dan al gebeurd. Ik had de spelers al meerdere malen gewaarschuwd voor dat soort lichte duwtjes. Wie de corners van Gent heeft bestudeerd, weet wat er gaat gebeuren. De bal gaat altijd naar Gigot of Mitrovic. Sylla neemt niet aan het spel deel, hij is er alleen maar om de tegenstander te ambeteren door hem te blokkeren."

De videoref kreeg geen kans om tussen te komen. "Ik was heel goed geplaatst om het te zien, ik heb dan ook niet getwijfeld. Het gaat allemaal snel, maar mijn fluitsignaal kwam zeker voor de bal in doel belandde. En als je gefloten hebt voor de bal in doel gaat, kan de videoref niet meer ingrijpen."

Poll: Begrijp je na zijn uitleg de beslissing beter?

TAGS  I  Laforge  I   AA Gent  I   Standard

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024