KV Oostende speelt voor het eerst Europees

Woensdag 31 mei 2017 - 22:17   I   door Redactie

KV Oostende heeft het laatste Europees ticket gegrepen. De ploeg van voorzitter Marc Coucke won de finale van play-off 1 tegen Racing Genk met 3-1. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat Oostende Europees speelt.

<p>Voor Genk is Oostende dit seizoen het zwarte beest. De Limburgers verloren er al eerder dit seizoen met 6-0 en werden door KVO gewipt in de halve finale van de Beker van Belgi&euml;.p> <p>Ook in de finale van PO1 liep het mis. In de 27ste minuut zorgde Joseph Akpala voor de voorsprong. De aanvaller zette KVO zo op weg naar Europees voetbal. Niet veel later maakte Rozehnal er in de rebound 2-0 van.p><div id="ad-mobile-outstream">div> <p>Nog voor de rust bracht Genk de spanning terug. Na een overtreding van Tomasevic ging de bal op de stip en Schrijvers zette de penalty om. Maar de Genkse hoop werd na de rust meteen weer aan diggelen geslagen. Andile Jali kreeg te veel ruimte en vloerde Berrier Ryan een derde keer. Van die opdoffer herstelde Genk zich niet meer.p>