KV Oostende komt erg goed weg met gelijkspel tegen RC Genk

Dinsdag 17 januari 2017 - 22:20   I

In de halve finale van de Croky Cup hebben Oostende en Genk elkaar in evenwicht gehouden, het werd 1-1. Daar mag vooral Oostende tevreden mee zijn, want Genk miste een pak kansen. Door het uitdoelpunt heeft Genk wel een goede uitgangspositie verworven voor de terugwedstrijd.

Bij KV Oostende stond er een nieuw gezicht aan de aftrap: Dutoit startte meteen in doel. Bij Genk mocht Malinovsky meteen starten na zijn lange blessure, Buffel startte op de bank. De uitploeg nam de wedstrijd meteen bij zijn nekvel. Oostende kwam enkele keren goed weg, het had onder meer een geweldige reflex van Dutoit nodig op een kopbal van Bailey. Tegen de gang van het spel in scoorde Vandendriessche opeens de 1-0. Hij kon vanop eigen helft vertrekken en zijn heerlijke actie zelf afmaken, het middenveld en de verdediging van Genk legden hem geen strobreed in de weg.

Na rust moest Genk uit een ander vaatje tappen en dat deed het ook. Eerst zorgde Samatta nog voor een gigantische misser, Malinovsky kon Dutoit wel vloeren. Genk ging daarna niet op zijn lauweren rusten, het wilde absoluut nog winnen. Een tweede doelpunt leek Genk echter niet gegund. Bailey kwam met een vlam op de deklat in de slotfase nog het dichtstbij. Op het einde gunde Stuivenberg nieuwkomer Sander Berge nog zijn debuut, dat was meteen het laatste wapenfeit van de wedstrijd.

KV Oostende - RC Genk 1-1

22' Vandendriessche 1-0, 56' Malinovsky 1-1