Koude douche voor AA Gent na enorme flater van Kalinic in 96e minuut

Zaterdag 11 februari 2017 - 22:28   I

Eupen heeft een dreun van formaat uitgedeeld aan AA Gent. In de 96e minuut scoorde Henry Onyekuru de winning goal na mistasten van Gent-doelman Kalinic.

De twee doelmannen speelden zich in de eerste helft in de kijker. Eerst voorkwam Van Crombrugge de 0-1, net voor rust onderscheidde Kalinic zich op een knappe vrije trap van Garcia. Eupen vormde een hecht blok, waardoor Gent het moeilijk vond om een gaatje te vinden.

Bij de rust greep Vanhaezebrouck in door Matton naar de kant te halen. In zijn plaats kwam Moses Simon. Het bracht niet meteen beterschap voor Gent. Onyekuru miste een dot van een kans, al zat ook Kalinic er weer uitstekend tussen. In het slot van de wedstrijd speelde Gent wel nog enkele aardige kansen bijeen. Er werd echter slordig omgegaan met de afwerking. Coulibaly kopte een uitstekende kans over, Van Crombrugge redde knap op een omhaal van Simon. Het noodlot sloeg echter toe voor Gent. Kalinic greep naast een voorzet, Onyekuru was bij de pinken om de 0-1 te scoren. Ondanks een resem kansen bleef Gent zo met lege handen achter.

AA Gent - Eupen 0-1

90+6' Onyekuru 0-1