Kortrijk afgemaakt in bekerwedstrijd met drie strafschoppen

Dinsdag 13 december 2016 - 22:20   I   door Redactie

Eupen heeft zich geplaatst voor de halve finales van de beker. Het won met 4-0 van KV Kortrijk in de kwartfinales. Eupen kreeg liefst drie strafschoppen toegekend.

Ibrahim Diallo bracht Eupen in de achtste minuut al op voorsprong. De bal bleef hangen in de grote rechthoek en Diallo scorode. Onyekuru liet nadien kans op kans liggen de voorsprong verder uit te breiden. Kort na de rust verdubbelde Garcia de voorsprong wel vanaf de stip. Kort daarna was er een onterechte strafschop voor de thuisploeg, maar doelman Sifakis redde die ook.

Maar er kwam ook nog een derde penalty voor Eupen. Ditmaal zette Mamadou Sylla zich achter de bal en hij maakte er 3-0 van. Onyekuru - die voordien al veel kansen gemist had - zette in de slotminuten de kers nog helemaal op de Eupense taart.

Eupen - Kortrijk 4-0
9' Diallo 1-0, 57' Garcia (pen) 2-0, 70' Sylla (pen) 3-0, 90' Onyekuru 4-0