Kompany spreekt over carrière: "Duizend en één littekens"

Kompany spreekt over carrière:
Maandag 30 januari 2017 - 07:45   I   door Redactie

Vincent Kompany speelde in de FA Cup tegen Crystal Palace voor het eerst in negen maanden nog eens een volledige wedstrijd. Na afloop van het duel nam hij de tijd om te praten met de Belgische kranten.

"Het is niet alleen een opluchting, ik ben ook gelukkig. Als kind wilde ik voetballer worden en ik krijg die kans nog altijd. We speelden een goeie wedstrijd. De manier waarop en het feit dat we achterin stabiel stonden, stemmen me hoopvol. Ik heb genoten", aldus Kompany.

"Sinds mijn veertiende ben ik geconfronteerd met blessures, maar ze hebben me er niet van weerhouden deze carrière uit te bouwen. Jullie, gasten uit België weten dat. Ik zal niet zomaar stoppen. Ik zal blijven vechten tot het eind. Zelfs al is het voor die ene wedstrijd - ik wil die momenten gewoon beleven", stelt de Rode Duivel. 

"Het moment dat ik die motivatie niet meer vind, kan ik je één zaak garanderen: dan zet ik nooit meer een voet op een voetbalveld. Dat is nu geen optie. Ik blijf gewoon gaan. Als ik op training had gevoeld dat ik het niveau van die gasten niet meer aankon, had ik mijn hand in de lucht gestoken en eerlijk toegegeven: 'Dit is een beetje te veel voor mij.' Maar ik ben nog altijd bij de besten in de trainingssessies. Geen enkele reden om een punt achter mijn carrière te zetten."

Dokter Cugat, de arts die Kompany begeleidt, moest hem soms afremmen. "Niet soms, áltíjd", lacht Kompany. "Dat is de reden waarom ik duizend en één littekens heb in mijn lichaam, meestal ook door eigen toedoen. Ik ben zo. Ik wil ook niet veranderen. Ik zeg het: met ervaring is het écht niet moeilijk om een prestatie neer te zetten. En het wordt alleen maar beter. Op dat vlak heb ik geen enkel probleem."

TAGS  I  Vincent Kompany  I   Manchester City

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024