Knap resultaat van Anderlecht tegen Man United, RC Genk nog volop in de running voor plek in halve finale

Donderdag 13 april 2017 - 22:55   I   door Redactie

Anderlecht heeft nog een beetje hoop op de halve finales in de Europa League. Leander Dendoncker bezorgde paars-wit tegen Manchester United in de slotminuten nog een 1-1-gelijkspel. RC Genk maakt nog een goeie kans na een nipte nederlaag bij Celta de Vigo (3-2).

Anderlecht moest in de eerste helft de wet van de sterkste ondergaan. Paars-wit slaagde er ook niet in om drie goeie passes na elkaar te geven. Aan de rust stond het 0-1 na een goal van Mkhitaryan, die in de rebound scoorde nadat doelman Rubén een bal had gelost. Voordien had Man United ook al de paal getroffen.

In de tweede helft vatte Anderlecht meer moed en toonde het meer initiatief. Niet dat dat resulteerde in een dozijn kansen, maar het gaf de fans moed. Pogba miste echter nog de kans op een verdubbeling van de Engelse voorsprong. Vijf minuten voor tijd beloonde Dendoncker Anderlecht dan voor meer aanvalslust met een heel knap kopbaldoelpunt.

Prima uitgangspositie voor Genk

Genk kende in Spanje een droomstart. Jean-Paul Boëtius kopte het leer hard binnen. Jammer genoeg voor Genk kon het die voorsprong niet lang vasthouden. Enkele minuten later scoorde Sisto al de gelijkmaker en Aspas plaatste het leer van buiten de zestien mooi buiten het bereik van Ryan: 2-1.

Castagne miste de kans op de gelijkmaker en even voor de rust werd het zelfs 3-1. Genk verdedigde niet goed en John Guidetti scoorde. Coach Stuivenberg bracht op het uur Thomas Buffel in het elftal en dat bleek een gouden zet. De aanvaller zag zijn eerste poging nog gered worden door doelman Alvarez, maar scoorde in de herneming. Met een wereldredding hield Ryan in het slot een afgeweken schot van Aspas nog uit zijn doel.