Kiest Leko voortaan voor dit verrassende systeem?

Kiest Leko voortaan voor dit verrassende systeem?
Maandag 04 december 2017 - 20:49   I  

Ivan Leko heeft zich gisteren laten opmerken door tactisch bij te schakelen bij een 2-0 achterstand. Leko gooide gisteren zijn geliefkoosd systeem met drie verdedigers om en koos voor vier verdedigers met daarvoor een middenveld met Nakamba, Vormer, Vanaken en Clasie. Een experiment dat goed uitdraaide.

Het Laatste Nieuws vroeg zich af of dit een eenmalig experiment is, of dat Leko dit systeem voortaan nog zal toepassen. Het middenveld draaide gisteren na de inbreng van Clasie wel goed.

Vormer was alvast erg te spreken over de inbreng van Clasie. "We kregen meteen meer grip. Het spel liep beter en je zag dat het allemaal veel makkelijker ging. We kennen elkaar goed: dat zag je bij dat balletje van Clasie op mij waaruit het eerste doelpunt voortvloeide", aldus Vormer.

Uiteraard zou er in dat systeem geen plaats zijn voor Limbombe, die wel erg goed in vorm is de laatste tijd. Al bracht Leko die gisteren in, waardoor Club heel offensief ging voetballen. Al kan je dat geen 90 minuten volhouden natuurlijk. Afwachten hoe Leko deze puzzel nu zal oplossen.

Poll: Gaat Leko komende wedstrijd van systeem veranderen?

TAGS  I  Club Brugge  I   Leko  I   Clasie  I   Limbombe  I   Vormer

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024