Kara krijgt zeer slecht nieuws: "Niets meer aan te doen"

Kara krijgt zeer slecht nieuws:
Dinsdag 21 november 2017 - 06:30   I   door Redactie

Kara Mbodj is hoogst onzeker voor de wedstrijd in de Champions League tegen Bayern München. De verdediger van Anderlecht sukkelt andermaal met de knie.

Het kraakbeenletsel in de knie speelde weer op bij Kara. Het Nieuwsblad benadrukt dat dit niet op te lossen is met een operatie.

"Kara heeft artrose, een aangeboren probleem waar hij vooral de jongste jaren last van heeft. Het betekent dat het kraakbeen - dat fungeert als een soort stootkussen tussen twee botten - in zijn knie geleidelijk afslijt", schrijft de krant.

"We zijn nog niet zover, maar op den duur zullen de twee botten over elkaar wrijven en constant irritatie veroorzaken. Met een operatie kunnen afgebrokkelde stukjes kraakbeen wel verwijderd worden, maar zo'n ingreep zal de oorzaak van het probleem niet aanpakken."

"Het komt er vooral op neer dat Kara moet leren omgaan met zijn knieprobleem. De Senegalees kan gewoon blijven voetballen op het allerhoogste niveau mits goeie behandelingen en regelmatig eens een rustperiode. Een operatie is zeker geen prioriteit, ook niet voor de speler zelf."

Kara wil ook liever geen aandacht op die knie. Dat zou geïnteresseerde clubs in Engeland kunnen afschrikken en zo zou hij naast een droomtransfer grijpen.

Poll: Zie jij Kara nog naar de Premier League verhuizen?

TAGS  I  Anderlecht  I   Kara

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024