JPL-speler klimt uit zéér diep dal: "Woog op gegeven moment 100 kilo"

JPL-speler klimt uit zéér diep dal:
Vrijdag 08 december 2017 - 16:05   I  

Joachim Van Damme traint sinds zijn cocaïneschorsing sinds kort weer mee bij Waasland-Beveren. De verdedigende middenvelder hoopt zo een erg zware periode te kunnen afsluiten.

"Ze hadden me altijd gezegd dat ik zes maanden tot een jaar geschorst zou worden. Vergelijkbaar dus met een zware blessure. Ergens heb je daar nog vat op, is dat nog te overzien. Maar ineens werd dat dus twéé jaar... Dan krijg je een krak", vertelt hij bij HLN.

"Ik voetbalde van m'n vijf jaar, en mocht opeens nérgens meer trainen. Ik zat alle dagen thuis, in een donker gat. Keek tv, en dat was het. Ik woog op een bepaald moment meer dan 100 kilo. Ik mócht niets doen, en had ook gewoon geen energie en zin om elke dag in het bos te lopen."

Gelukkig gaat het nu beter met hem. "Ik weeg nu 93kg. De kilo's kwamen er makkelijk bij, maar vlogen er ook zo weer af. Jonas (Ivens, physical coach van W.-Beveren, red.) had geen compassie met me. Hij heeft me geweldig geholpen. 't Was wel even schrikken, die eerste training met hem. Balgevoel hélemaal weg. Maar alles kwam snel terug, en nu begint het écht", besluit hij. 

Poll: Is hij te streng geschorst?

TAGS  I  Van Damme  I   Waasland-Beveren  I   KV Mechelen

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024