JPL-club beleeft unicum in zijn geschiedenis: "Dit was een goeie keuze"

JPL-club beleeft unicum in zijn geschiedenis:
Donderdag 12 januari 2017 - 17:44   I  

Zowat alle Belgische eersteklassers zijn op stage in het buitenland. Enkel KV Mechelen doet er niet aan mee. Toch is zo'n stage niet vanzelfsprekend voor elke club.

Het is pas de eerste keer in zijn geschiedenis dat KVC Westerlo een buitenlandse stage organiseert. Normaal blijft het altijd in eigen land. "Gelukkig maar, gezien het huidige weer aan de Belgische kust, waar we traditioneel overwinteren. Dit was een goeie keuze", vertelt trainer Jacky Mathijssen aan Sporza.

"We kunnen hier in goeie omstandigheden werken. En onze groep heeft een enorme groepsgeest, dat hebben we al laten zien. Dat kunnen we hier nog een extra dimensie geven. We kunnen hier de groep niet alleen tijdens de werkuren, maar ook nadien samenhouden. We werken hier toe naar de eerste week van de competitie, waarin we meteen drie keer moeten spelen. We moeten ervoor zorgen dat we top zijn."

Op stage stoomt de ploeg zich klaar voor de resterende wedstrijden. Het zal nog een bitse strijd tegen de degradatie worden. "We herkennen deze situatie, hoe erg dat ook klinkt. Maar we blijven rustig en kijken wat kan op de transfermarkt. Onze groep aanvaardt dat ook. We weten dat we af en toe tegen een stevige nederlaag zullen aanlopen, maar we hebben de mentale kracht om de week erna weer een resultaat te halen. Dat is zeer belangrijk in de degradatiestrijd."

TAGS  I  kvc westerlo  I   jacky mathijssen

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024