'Jesper Fredberg beloont geduld Anderlecht-fans met regelrechte toptransfer'

'Jesper Fredberg beloont geduld Anderlecht-fans met regelrechte toptransfer'
Dinsdag 06 augustus 2024 - 21:00   I   door Redactie

Anderlecht is nog op zoek naar creativiteit in het aanvallende compartiment. Het heeft daarom zijn oog laten vallen op Diego Luna. Dat is een twintigjarige Amerikaan die als linker middenvelder uit de voeten kan. Luna geldt als een ware sensatie in de MLS, waar hij speler is bij Salt Lake City.

Voor zijn huidige werkgever speelde de middenvelder tot dusver 71 wedstrijden. Daarin was hij goed voor dertien doelpunten en negen assists. Absoluut geen slechte cijfers voor de Amerikaan. Zijn fraaie statistieken doen dan ook heel wat Europese clubs naar hem lonken.

Onder meer ook Anderlecht. Zijn coach van bij Salt Lake City is alvast erg lovend over zijn speler: “Hij heeft veel vaardigheden die je niet kunt aanleren, die aangeboren zijn in de manier waarop zijn brein werkt met betrekking tot voetbal, de passes die hij maakt, de manier waarop hij het spel ziet”, klinkt het veelbelovend.

In 2021 stond Luna al dicht bij een transfer naar Anderlecht. Hij bezocht toen zelfs de match tegen Zulte Waregem. Tot een deal kwam het toen echter niet. Deze zomer kan dat wel gebeuren. De kostprijs van de Amerikaan? Zo’n 4.5 miljoen euro.

Poll: Waar zou jij nog versterken bij Anderlecht?

TAGS  I  Anderlecht  I  Diego Luna  I  Salt Lake City

vrijdag 20 september 2024

donderdag 19 september 2024

woensdag 18 september 2024

dinsdag 17 september 2024