Jelle Van Damme ziet een puinhoop bij Standard: "Spijtig genoeg niets veranderd sinds mijn vertrek"

Jelle Van Damme ziet een puinhoop bij Standard:
Zaterdag 11 maart 2017 - 13:45   I  

Standard heeft al betere tijden gekend. Al enkele speeldagen voor het einde was het duidelijk dat ze play-off I niet zouden halen.

Om de vernedering compleet te maken, verloor Standard ook nog met 1-0 van rode lantaarn Moeskroen. Daar was ook ex-Standard-speler Jelle Van Damme bij. "Ik heb de match in Moeskroen gezien. Als ik zaterdag op het veld had gestaan, zou ik gek geworden zijn. Er is namelijk een groot probleem qua mentaliteit. Wat nu gebeurt met Standard, is echt jammer, ik heb er geen andere woorden voor", vertelt hij aan La Derniere Heure.

"Ik volg de resultaten van mijn ex-ploegmaats nog altijd aandachtig en uiteraard was ik bijzonder ontgoocheld toen ik zag dat ze niet meer in aanmerking kwamen voor play-off 1. In theorie moet Standard altijd meedoen voor de prijzen, dat is nu al veel te lang niet meer het geval. De supporters zijn fantastisch en verdienen het dat de club elk jaar een hoofdrol vertolkt in het kampioenschap."

"Toen ik zes jaar geleden bij Standard arriveerde, was ik verbaasd over de instabiliteit die binnen de club heerste. Spijtig genoeg is dat sinds mijn vertrek blijkbaar nog niet veranderd. De sleutel tot succes is net die stabiliteit en regelmaat op alle niveaus. Er moet een duidelijke lijn zijn die gevolg wordt en ook meerdere jaren wordt aangehouden. De club moet ook spelers rekruteren die de specifieke mentaliteit hebben om het shirt van Standard te dragen. Er moet bij de spelers een drang zijn om te winnen, om het truitje nat te maken. Weliswaar zonder de voetballende kwaliteiten uit het oog te verliezen. Op dat vlak moet er de komende periode serieus geïnvesteerd worden."

TAGS  I  standard  I   jelle van damme

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024