Is het voorbij tussen Club en Preud'homme? "Je krijgt je buik vol van zo iemand"

Is het voorbij tussen Club en Preud'homme?
Maandag 13 maart 2017 - 22:15   I   door Redactie

Jef Van Hoofstat, journalist van Het Nieuwsblad, twijfelt openlijk aan Michel Preud'homme. Is het tijd voor de coach van Club Brugge om te gaan?

"Zou het kunnen dat de werkwijze van de immer kritische en perfectionistische Preud’homme niet meer aanslaat bij diens mentaal vermoeide spelers? Met andere woorden: dat de rek niet alleen uit zijn spelers, maar ook uit hun relatie met hun coach is?", aldus Van Hoofstat.

"Begrijp me niet verkeerd: Preud’homme heeft een grote impact gehad op Club Brugge. Hij maakte van een vergane glorie weer een onbetwiste topclub. Maar straks zal hij bijna vier volledige seizoenen aan het hoofd van blauw-zwart hebben gestaan, waar hij in de rest van zijn carrière nooit ergens langer dan twee seizoenen bleef."

"Zou jij niet de buik vol krijgen van een baas die je dag na dag tot het uiterste dreef? Er mentaal vermoeid van worden? Want zo voetbalde blauw-zwart gisteren: alsof elke minuut op dat veld een verplichting was, een zware last om te dragen."

"In het wereldje twijfelt niemand er nog aan dat Preud’homme na dit seizoen vertrekt bij Club Brugge. Ook hij is mentaal op. En als hij dat afscheid nu eens definitief zou maken, en communiceren aan de buitenwereld? Zou het vooruitzicht van frisse lucht zijn spelers niet de zin geven om nog één keer alles te geven voor de coach die ook hen (weer) groot maakte?"

TAGS  I  club brugge  I   preud'homme

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024