HVH ziet Anderlecht wervelen voor rust, kwakkelen na rust

Vrijdag 13 oktober 2017 - 22:18   I

KV Mechelen nam het op tegen Anderlecht in onze JPL. Vanhaezebrouck deed zijn ploeg (vooral in de eerste helft) wervelen. Paars-wit pakt zo de drie punten mee naar Brussel.

De eerste helft was er eentje om duimen en vingers bij af te likken. Het spel ging vlot op en neer, maar vooral Anderlecht kreeg kansen. Gerkens zette de uitploeg na een kwartier op voorsprong na een geniale assist van Hanni. Onyekuru verdubbelde de score op het halfuur.

Lang duurde de vreugde niet. Schoofs hield met een afgeweken schot de spanning in de wedstrijd. Al zorgde Oneykuru niet veel later voor de 1-3. Teodorczyk maakte er op slag van rust zelfs 1-4 van. De Mechelse verdediging zag er een paar keer erg ongelukkig uit.

Na de pauze maakte invaller Pedersen er al snel 2-4 van, slechts een halve minuut nadat Teo dé kans op een vijfde treffer liet liggen. Daarna probeerde KVM nog wel vol goede moed, maar de aansluitingstreffer kwam te laat. Bandé knalde overhoeks binnen in de extra tijd. Eindstand: 3-4.

Poll: Is Anderlecht nu vertrokken voor een zegereeks?