Huybrechts heeft prachtige anekdote over Weber: "Toen lag heel de zaal plat"

Huybrechts heeft prachtige anekdote over Weber:
Donderdag 09 november 2017 - 07:05   I  

Josep Weber overleed woensdag aan de gevolgen van kanker op 52-jarige leeftijd. Het nieuws kwam hard aan in de voetbalwereld. Carl Huybrechts, voormalig voetbalcommentator, heeft een prachtig verhaal over de 8-voudige Rode Duivel.

Tijdens het gala van de Gouden Schoen haalde hij een grap uit met Weber. “Rik De Saedeleer had me gezegd: Als ge wilt dat er meer mensen kijken, moet ge iets met de vrouwen doen. En dus belde ik naar Irina. Ik stelde voor om een candid camera met Josip te doen en ze was meteen dol­enthousiast. Ze heeft zelfs het scenario ­geschreven”, zegt hij bij Het Nieuwsblad.

De passie van Weber was broden bakken, dus vond Huybrechts er niets beter op om hem heel de tijd de plagen door mensen naar hem te laten bellen. "Via Irina wisten we dat dat zijn ritueel op woensdagnamiddag was. Eerst at hij iets, dan rookte hij een sigaretje, maakte hij het deeg, rookte hij nog twee sigaretjes, deed hij het deeg in een plastieken pot en zette hij zich in de zetel om te kneden, terwijl hij naar Eurosport keek. Alles klopte tot op de minuut.

"Van bij de buren hebben we hem dan tien keer gebeld. (lacht) Eerst ik, dan zijn beste maat, de manager van Cercle, Irina... Voor de onnozelste dingen, maar Josip had echt niks door. Al werd hij steeds korzeliger. Hallo, godverdomme? Tot hij de telefoon uittrok. Toen we dat fragment toonden, lag de hele zaal plat… Ik zal Josip missen. God hebbe zijn ziel.”

TAGS  I  Weber  I   Huybrechts

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024