"Hij wordt wellicht de nieuwe eigenaar van Anderlecht"

Woensdag 22 februari 2017 - 22:52   I   door Redactie

Anderlecht is steeds minder enthousiast over het Eurostadion. Paars-wit trok de stekker er zelfs uit. Dat heeft ook te maken met het feit dat er intern heel wat verandert bij paars-wit.

"Anderlecht is, sinds 2010, een nv, waarin de familie Vanden Stock de meerderheid van de aandelen heeft. Philippe Collin heeft er ook, maar andere, met minder stemrecht. Michael Verschueren, zoon van, heeft er ook, net als nog wat anderen, Etienne Davignon, Alexandre Van Damme en Johan Beerlandt", schrijft Sport/Voetbalmagazine.

"Toen Anderlecht zich engageerde als huurder van het Eurostadion, was dat na gesprekken met Vanden Stock, Collin en Verschueren. Die laatste twee zijn inmiddels van het dossier weg, de onderhandelingen worden gevoerd door Jo Van Biesbroeck, de rechterhand van Alexandre Van Damme."

"Die laatste is op dit moment nog een zeer kleine aandeelhouder maar gefortuneerd en in de toekomst mogelijk de nieuwe eigenaar van de club. Hij heeft een aankoopoptie op de aandelen van de familie Vanden Stock. Na de vijf jaar waarin de aandelen niet mogen worden verkocht, kan die de zijne op de markt brengen."

"In de waardebepaling ervan speelt het stadion mee, ook voor de nieuwe eigenaar. Wat twijfel zaaien over het rendement (te duur, niet aangepast, enzovoort) van het Eurostadion zou de prijs naar beneden kunnen halen. Anderzijds: de best mogelijke deal met Ghelamco sluiten is op termijn ook van belang als Van Damme de aandelen zelf doorverkoopt."

TAGS  I  anderlecht

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024