"Hij heeft Genk het bloed van onder de nagels gepest"

Vrijdag 27 januari 2017 - 08:00   I   door Redactie

Racing Genk heeft Leon Bailey verkocht aan Leverkusen. Bij de Limburgers was het geen moment rustig rond de Jamaicaan. Dat heeft vooral te maken met zijn stiefvader Craig Butler.

"Toen zijn talent ontlook, werd Bailey een wandelende euro. Hij moest het gevecht met de puisten in zijn gezicht nog aangaan toen hij werd meegenomen in een financiële vlucht. Bij RC Genk was Craig Butler, vanaf het moment dat Bailey daar tekende, al met een verkoop aan het schermen", aldus journalist Ludo Vandewalle in Het Nieuwsblad.

"Welke keuze had RC Genk? Kon het nog kiezen voor het behoud van zijn beste voetballer, die aardig kan dribbelen, trefzeker is en de snelheid heeft van een pijl? Kon het pure voetbal en de eigen ambities nog boven het grote geld worden geplaatst? Neen dus. Genk was geen baas in eigen huis."

"De gijzeling is nu ten einde en heeft de Limburgers minstens 15 miljoen euro opgeleverd. Je zal Genk, nochtans het bloed van onder de nagels gepest, niet horen klagen. Met de gong van de beurs in het achterhoofd hebben ze snel nog flink gecasht."

TAGS  I  RC Genk  I   Leon Bailey  I   Craig Butler

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024