"Hij heeft een grotere rol gespeeld in het succes van de Rode Duivels dan Leekens of Wilmots"

Woensdag 14 december 2016 - 11:07   I  

Na enkele woelige jaren bij de Rode Duivels lijken ze eindelijk klaar om hun potentieel te vervullen. Er bestaat weinig unanimiteit over de vraag wie nu de grondlegger is van dat succes.

Volgens ex-Rode Duivel Gill Swerts is dat Dick Advocaat. Onder Vandereycken en Vercauteren, net voor Advocaat kwam, liep het voor geen meter. "Veel van die jongens die toen meespeelden, kwamen nog maar net piepen op het hoogste niveau", vertelt Swerts aan Sport/Voetbalmagazine. "Er waren weinig automatismen en verschillende spelers werden niet op hun sterkste plaats uitgespeeld. Na de thuisnederlaag tegen Bosnië (België verloor met 2-4, nvdr) zaten we héél diep, dat was echt een kantelmoment." 

"Vóór de periode onder Advocaat trainden we op slechte velden en sliepen we in middelmatige hotels. Advocaat heeft de ogen van vele bondsmensen geopend en zo de professionalisering ingeluid. Leekens en Wilmots gelden als de grondleggers van het huidige succes van de Rode Duivels, maar volgens mij heeft Advocaat daar een veel grotere rol in gespeeld."

TAGS  I  Gill Swerts  I   Dick Advocaat

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024