"Hier kan je de nieuwe Bailey aan het werk zien"

Dinsdag 24 januari 2017 - 09:40   I   door Redactie

Heel wat Belgische clubs halen hun talenten bij het Slovaakse AS Trencin. Denk maar aan Moses Simon en Leon Bailey.

Het principe is simpel. Trencin gaat op zoek naar talenten over de hele wereld, die op hun zestiende naar Slovakije worden gehaald. Ze leiden ze vervolgens op volgens de Nederlandse school en verkopen ze dan door. 

Tscheu La Ling (61) is de man achter dit succes. De voormalige speler van Ajax kocht de club op. "Geïnteresseerde clubs weten dat spelers bij ons een bepaalde opleiding hebben gekregen", zegt La Ling in Het Laatste Nieuws. "Maar ze zijn nog niet volmaakt, hé."

"Moses Simon is wat dat betreft voor mij het mooiste voorbeeld. Hij heeft AA Gent twee jaar geleden kampioen gemaakt, hij was die frisse injectie die Gent onoverwinnelijk maakte. Maar hij heeft een terugval gekend en dat is logisch voor zo'n jonge speler."

"Wij zullen nooit een speler voor 20 miljoen kunnen verkopen omdat ze nog een tussenstap nodig hebben op weg naar de Europese top. Nou, België is wat mij betreft de ideale tussenstap."

Mochten er toch nog mensen zijn die twijfelen over het concept van Trencin: "Kom gerust kijken, wij hebben geen geheimen. En dan kun je de volgende Moses of Bailey meteen aan het werk zien."

TAGS  I  Trencin  I   Leon Bailey  I   Moses Simon

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024