'Het is definitief voorbij voor Georges Leekens'

'Het is definitief voorbij voor Georges Leekens'
Vrijdag 28 oktober 2016 - 20:21   I   door Redactie

Georges Leekens heeft zijn contract getekend als bondscoach van Algerije. Dat loopt tot 2019. Eerder deze week ging hij uit elkaar met Lokeren.

Ludo Vandewalle, chef sport van Het Nieuwsblad, weet dat de carrière van de 67-jarige Leekens in België is afgelopen. "Zijn jongste drie passages in ons land, bij de Rode Duivels, Club Brugge en Lokeren, liepen telkens slecht af. De manier waarop hij clubs of nationale ploegen verlaat of er zich oncollegiaal binnenpraat, is een extra smet op zijn trainersblazoen in ons land. Zijn holle retoriek wordt niet meer ernstig genomen. Ook niet door de spelers", aldus Vandewalle.

"De verhalen over achterhaalde trainingsmethodes en motivatietechnieken uit de vorige eeuw doen helemaal de Belgische deur dicht. Een trainer uit de jaren 90. De spelers van tegenwoordig zijn niet meer dezelfde als die van twintig jaar geleden. Spelers als Jan Ceulemans, Franky Van der Elst, Michel Preud'homme, Lorenzo Staelens, Gordan Vidovic... kon je dankzij hun beroepsernst weleens een training laten overslaan en zelfs een voorkeursbehandeling geven. Ze trokken het wel recht. Met een Jaja Coelho kon je dat bij Lokeren niet. De Braziliaan bleef straffeloos extra kilo's verzamelen, werd gepamperd. En de andere jongens keken verbijsterd toe."

TAGS  I  Georges Leekens

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024