"Het is beter voor Kums dat hij vertrekt bij Anderlecht"

Maandag 31 juli 2017 - 08:02   I   door Redactie

Puur voor Sven Kums zou het beter zijn als er één van de sterkhouders vertrekt bij Anderlecht. Dat zegt Eddy Snelders in Het Nieuwsblad.

Het was wat zoeken naar automatismen tegen Antwerp, zeker omdat Kums in dat systeem een beetje het slachtoffer is van die tactiek. Dan moet hij als diepste man voor de controleurs Dendoncker en Trebel voetballen en ­iedereen weet dat Sven zich beter voelt als hij wat lager op het veld begint", aldus Snelders.

"Daarvoor heeft hij de passing, de vista, het infiltratievermogen en daar komt hij meer aan de bal. Maar goed, de automatismen kunnen nog komen en ik verwacht dat Weiler volgende week thuis tegen Oostende voor de creatievere driehoek Dendoncker, Kums, Hanni kiest."

"Trebel staat nog altijd lager in die pikorde. Of het voor Kums niet ideaal zou zijn als Dendoncker vertrekt? Dan neemt hij zeker diens rol als recupererende, controlerende middenvelder in met Trebel ervoor, ja. Maar voor Anderlecht met het oog op de Champions League lijkt het me beter dat Dendoncker blijft. Het wordt dan een kwestie van evenwicht zoeken.”

Poll: Dendoncker moet...

TAGS  I  anderlecht  I   snelders  I   kums  I   dendoncker

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024