Het einde is nabij: "FC Barcelona bestaat niet meer"

Het einde is nabij:
Donderdag 16 februari 2017 - 14:00   I   door Redactie

FC Barcelona werd van de mat geveegd tegen Paris Saint-Germain in de Champions League (4-0). Barça was onherkenbaar. De Spaanse pers en analisten maakten gehakt van de Catalaanse topclub.

"Alles wat trainer en deze ploeg de voorbije jaren hebben opgebouwd (titels plus Champions League-trofee), is met één pennentrek in vitriool van tafel geveegd", aldus Stephan Keygnaert, chef voetbal van Het Laatste Nieuws. "FC Barcelona bestaat niet meer. Hier staat het, van de hand van de Catalaanse journalist Santi Giménez: 'El Barça no es que esté fuera de Europa, es que está fuera del Barça' - 't is niet dat Barça buiten is in Europa, 't is dat het buiten Barça staat."

"In dit sfeertje moeten Bartomeu en de club zien de juiste verantwoordelijken aan te duiden voor 'de massamoord', om daarna de juiste beslissingen te nemen. Misschien is wat dinsdag in het Parc des Princes gebeurde niet meer dan de wet van de natuur. Hoe lang kun je met omzeggens dezelfde selectie 'on top of the world' leven - nóóit eens verslappen? Vier jaar, of zo?"

"In de lente van 2013 verloor Barcelona met soortgelijke 4-0-cijfers in Bayern München, om in de terugwedstrijd nóg eens slaag te krijgen: 0-3. 's Anderendaags is stukje bij beetje begonnen aan een nieuwe ploeg: eerst Neymar, een zomer later Suárez en Ter Stegen, nadien nog Rakitic kwamen het geraamte (Piqué, Iniesta, Busquets, Messi) versterken."

"Is het nu wéér tijd om te corrigeren? Zo goed als zeker is Luis Enrique alvast toe aan zijn laatste maanden bij Barcelona. Hij viel dinsdagavond helemaal uit zijn rol toen hij een journalist te lijf wilde gaan en diende tegengehouden door drie mensen."

TAGS  I  Barcelona

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024