Heel Europa kijkt met grote ogen naar Anderlecht

Heel Europa kijkt met grote ogen naar Anderlecht
Vrijdag 21 april 2017 - 10:15   I   door Redactie

Anderlecht heeft gisteravond zijn visitekaartje afgegeven in Europa. De Europese pers is onder de indruk van de prestatie van paars-wit. Manchester United plaatste zich pas na verlengingen.

“Na 106 minuten duwde Manchester United Anderlecht kopje-onder, maar hemeltjelief, wat waren ze zwaar om af te schudden. Wie zelfvoldaan dacht dat het doelpunt op verplaatsing in Brussel voldoende was voor United, moest zijn eigen woorden inslikken", schrijft The Daily Mail.

Ook in Duitsland schrok men van Anderlecht. “Na de vroege goal van Mkhitaryan liet Manchester United nog maar weinig zien, Anderlecht was zelfs de betere ploeg”, citeert Het Nieuwsblad het Duitse Bild. “Na de pauze kregen we hetzelfde spelbeeld en waren de Belgen baas. Pas met het einde in zicht kon Manchester United de controle overnemen. Rashford verloste zijn ploeg in de 107e minuut."

"Anderlecht toonde zich aanvankelijk hoopvol en niet onder de indruk", aldus het Nederlandse Voetbal International. "Fris van de lever trokken de Belgen ten strijde met een schot van afstand van Leander Dendoncker als gevaarlijkste wapenfeit. Anderlecht liet zich andermaal niet van zijn stuk krijgen door de tegengoal, waar gemakzucht zich meester leek te maken van de thuisploeg. Pas in het laatste half uur kreeg Manchester United beetje bij beetje meer grip op Anderlecht. De moegstreden Belgen kregen in de 106de minuut de genadeklap."

Ook het Franse L'Equipe heeft lovende woorden voor RSCA. "Ze begonnen niet met een minderwaardigheidscomplex aan de partij. Het vroege doelpunten van United was geen domper op het Belgische enthousiasme. De bezoekers waren zelfs baas."

TAGS  I  anderlecht  I   manchester united

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024