Hans Vanaken laat in zijn kaarten kijken bij Club Brugge: "Wij voelen dat beter aan"

Hans Vanaken laat in zijn kaarten kijken bij Club Brugge:
Woensdag 07 augustus 2024 - 15:00   I   door Redactie

Hans Vanaken speelde vorig seizoen een uitstekende Play-Offs, waardoor Club Brugge, mede dankzij hem, alsnog tot kampioen werd gekroond. Waar het op het einde van vorig seizoen goed liep, loopt het aan de start van deze jaargang heel wat minder.

Club verloor in de eerste officiële match van het seizoen van Union in strijd om de Supercup. Daarna volgden in de competitie een 1-1 gelijkspel tegen KV Mechelen en een 1-0 verlies op Standard. Geen al te beste start dus voor de ploeg van aanvoerder Vanaken.

Om de ploeg als één geheel te houden tijdens een mindere periode, kent Club Brugge een spelersraad. Bij DAZN doet Vanaken uit de doeken wat precies de bedoeling is van zo’n raad: “Wij voelen dingen in de kleedkamer die een trainer niet voelt. “Als trainer wil je een aanspreekpunt hebben binnen de groep”, klinkt het.

Op die manier kan de spelersraad de problemen binnen de groep snel melden aan de coachingstaf. In de raad zitten Hans Vanaken, Simon Mignolet, Brandon Mechele én nieuwkomer Gustaf Nilsson, laat Vanaken weten. Waarom Nilsson? “Omdat de Scandinavische spelers vaak met elkaar optrekken. Als je dan iemand hebt die met hen kan spreken, zit dat wel goed”, aldus de middenvelder.

Poll: Op de volgende speeldag speelt Club op Genk. Kunnen ze daar hun eerste drie punten pakken?

TAGS  I  Club Brugge  I  Hans Vanaken  I  Gustaf Nilsson

vrijdag 20 september 2024

donderdag 19 september 2024

woensdag 18 september 2024

dinsdag 17 september 2024