Hanni zet Club Brugge met wereldgoal op 7 (!) punten

Zondag 16 april 2017 - 19:52   I   door Redactie

Club Brugge kan maar beter zien dat het morgen wint op Zulte Waregem. Anderlecht won namelijk met 0-1 bij KV Oostende en zet blauw-zwart zo voorlopig op zeven punten en AA Gent voorlopig op negen punten. Een schitterende ingeving van Sofiane Hanni volstond voor de paars-witte zege.

De eerste helft had heel weinig om het lijf. Het was vooral vechtvoetbal, met veel spelonderbrekingen. Kara kopte namens Anderlecht op de lat en Dimata kreeg op slag van rust dé kans om Oostende op voorsprong te brengen. Dat gebeurde wel na een zeer onterechte strafschop - want er was geen sprake van hands van Spajic. Dimata profiteerde niet, Boeckx ronselde de penalty uit zijn hoek.

In de tweede helft klom Anderlecht op voorsprong na een fenomenale goal van Sofiane Hanni. De Algerijn zette vier verdedigers in de wind en scoorde vervolgens. De reactie van Oostende bleef uit. Canesin had nog een goeie kans, maar miste zijn schot cmpleet. Voor het overige was er nauwelijks wat te zien. Op het einde misten Hanni en Trebel nog de kansen op de 0-2.