Guardado: "Kan dit Mexico wereldkampioen worden?"

Guardado:
Donderdag 09 november 2017 - 15:19   I  

De kapitein van Mexico, Andres Guardado, speelde twee seizoenen lang bij PSV. Nu speelt de Mexicaan in Spanje bij Betis. Guardado weet dat België een sterke ploeg heeft, maar toch gelooft hij in de kansen van Mexico.

De kapitein van Mexico kijkt liever naar zijn eigen ploeg, maar ziet in België wel een ideale tegenstander met het oog op het WK. “Ik ga liever uit van onze eigen intrinsieke sterkte dan te focussen op de kwaliteiten van de tegenstander. Maar het klopt dat de partij tegen België ons zal toelaten het niveau van ons elftal in te schatten. Ideaal met het WK in aantocht.”

In Mexico is iedereen dol op het voetbal en de kapitein hoopt het volk iets terug te geven tijdens het WK. Wereldkampioen worden is misschien geen eenvoudige opdracht, maar toch legt Guardado de lat hoog.

“In ons land leven de mensen letterlijk voor het voetbal. We gaan dan ook alles geven om het best mogelijke resultaat te halen. Zeggen dat we wereldkampioen zullen worden, zou een beetje gek zijn. Maar ik vind wel dat we onszelf een zo hoog mogelijk doel moeten stellen”, aldus Guardado volgens Het Nieuwsblad.

Poll: Kan Mexico wereldkampioen worden?

TAGS  I  Mexico  I   Rode Duivels  I   Guardado

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024