Grote zorgen om Anthony Vanden Borre

Grote zorgen om Anthony Vanden Borre
Dinsdag 10 januari 2017 - 21:30   I   door Redactie

Anthony Vanden Borre heeft een einde gemaakt aan zijn carrière. Yvon Verhoeven probeerde de speler in zijn periode bij Anderlecht nog te sturen. Het liep echter helemaal mis.

"Hij was een ongelooflijk groot talent. Fysiek, tactiek,... op alle vlakken stak hij erbovenuit. Paul Van Himst zei in die periode dat hij het grootste talent was dat hij ooit gezien had bij Anderlecht. Maar Anthony had ook héél, héél veel sturing nodig", zegt Verhoeven aan Sporza. "Bij hem thuis was er weinig discipline, zijn ouders waren nogal toegeeflijk."

"Hij liet zich makkelijk beïnvloeden door zijn vrienden: Hervé Kagé, Pelé Mboyo,... Ik denk dat dat zijn carrière bepaald heeft. Dat is ook het grootste verschil tussen Anthony en dat andere toptalent, Vincent Kompany. Die laatste was wel goed omringd door zijn familie. Anthony heeft een tijdje gezworven. Roem, faam en geld, dan weet je genoeg."

"Ik vrees wel voor de toekomst van die jongen", vervolgt Verhoeven. "Wat gaat hij nu doen? Hij heeft geen diploma, heeft alleen maar gevoetbald in zijn leven. Heeft hij nog financiële reserves? Ik vind het allemaal heel jammer. Want ik heb veel met hem meegemaakt en bewaar goeie herinneringen aan hem."

TAGS  I  Anthony Vanden Borre

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024