"Gent overvleugelde Tottenham ironisch genoeg op vlak van energie, snelheid, grinta"

Vrijdag 17 februari 2017 - 12:22   I  

Tottenham likt zijn wonden na de nederlaag tegen Gent van gisteren. In de Engelse pers wordt de club alvast helemaal afgemaakt.

"Dit team moet dringend wakker worden. Vijf dagen nadat ze op Anfield Road hun titeldroom verknalden, riskeren ze nu eenzelfde uppercut in de Europa League. Net zoals Liverpool afgelopen weekend slaagde AA Gent er in om Tottenham te overvleugelen op vlak van energie, snelheid, grinta en gedrevenheid", klinkt het in The Independent. "En dat zijn ironisch genoeg net de kwaliteiten en zaken waar 'The Spurs' zo bekend om staan en zo voor geroemd worden in de Premier League."

"Uiteraard is een 1-0 ophalen door thuis pakweg 2-0 te winnen geen onmogelijke zaak, maar als je dit seizoen de reputatie van Tottenham kent op Wembley, dan weet je dat de kans klein is dat dit scenario zich zal voltrekken. Ze zullen in ieder geval beter voor de dag moeten komen. Met een team dat bijna op volle kracht stond, waren ze in Gent slechts één periode dominant, vlak na de rust."

"Een nochtans ijzersterke opstelling van Tottenham bakte er de hele avond weinig van. Harry Kane raakte in de tweede helft dan wel de paal. AA Gent, achtste in de Belgische competitie, had ook een tweede keer kunnen scoren nadat ook Danijel Milicevic de staak op zijn weg vond", ging BBC van wal. "Het stadion van Gent, de Ghelamco Arena, heeft een Michelin sterrenrestaurant, maar voor Tottenham viel er bitter weinig te smullen en te feesten gisteravond."

"'The Spurs' serveerden zelf een verrassend lusteloze prestatie. Het thuispubliek zong 'We're going to Wembley' tijdens de tweede helft, verwijzend naar de terugmatch van volgende week. Wel, ze hebben op dit moment meer redenen dan Tottenham om uit te kijken naar die match in Londen."

TAGS  I  tottenham  I   gent

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024