Gent is voorbeeld in België: "Enkel zij deden het"

Gent is voorbeeld in België:
Woensdag 28 juni 2017 - 20:26   I   door Redactie

Jacques Sys ziet een vervelende evolutie in het Belgische voetbal. De Belgische clubs kijken nog amper naar de lagere reeksen om zich te versterken.

"Voetbal is constant herbeginnen. Het blijkt ook nu weer. AA Gent, lang getraumatiseerd door een ver verleden met financieel wanbeheer, investeerde ongemeen fors, al is het (voorlopig) de enige club die een speler uit de lagere reeksen aantrok: de dribbelaar Aboubakary Koita van ASV Geel", merkt de hoofdredacteur van Sport/Voetbalmagazine op. 

"Is er daar geen talent? Wordt er onvoldoende gescout? Of ketsen overgangen af op de te hoge vraagprijs van clubs die via uitgaande transfers hun budget in evenwicht willen krijgen. Zelfs uit eerste klasse B zijn er - Antwerp uiteraard buiten beschouwing gelaten - maar vier spelers die een reeks opschuiven: de Franse goalgetter Nicolas Rajsel van Union naar KV Oostende, Samy Kehli van Roeselare en Tracy Mpati van Union naar Lokeren en Manuel Benson na eindeloos lange onderhandelingen van Lierse naar RC Genk."

TAGS  I  gent  I   sys

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024