Genk zit met een gigantisch probleem: "De rijpere en robuustere Rouches lachten in hun vuist"

Genk zit met een gigantisch probleem:
Maandag 19 december 2016 - 10:29   I  

RC Genk verspeelde gisteren weer dure punten in de strijd om play-off I. Het gaf een voorsprong tegen Standard uit handen.

"Ook al zal niemand zich een seconde verveeld hebben, toch keerden weinig Genkse fans - het waren er opnieuw slechts iets meer dan 16.000 - met een goed gevoel naar huis. Het gelijkspel smaakte als een nederlaag, het doemscenario van play-off 2 nadert met rasse schreden", meent analist Marnik Geukens in Het Belang van Limburg.

"Peter Maes is één van de enige coaches die het aandurft om het met een verhouding 5-5 uit te pakken: vijf verdedigers en vijf aanvallers. Het aantal ballen dat Pozuelo, Bailey, Trossard, Samatta en Karelis in een volledige match recupereren is op één hand te tellen. Als je dan om verschillende redenen - een gebrek aan frisheid na 120 minuten bekervoetbal is de belangrijkste - veel balverlies lijdt, verander je in een kamikaze. Dan kan zelfs een 'man van 20 miljoen' de meubels niet redden."

"Op die manier slaagde Genk er gisteren in om zelfs met een 1-0-voorsprong in het open mes te lopen. De rijpere en vooral robuustere Rouches lachten in hun vuist. Trebel heerste op het middenveld, Sa en Belfodil speelden met de tegenstand. Leep en genadeloos, superieur in de duels en slimmer in de loopbewegingen. Zo werd het mannen tegen jongetjes, we schreven het al eens toen Belfodil op Sclessin de Genkse jonkies afblufte."

TAGS  I  RC Genk  I   Standard

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024