Genk krijgt slecht nieuws: "Zelfs Vanhaezebrouck niet"

Genk krijgt slecht nieuws:
Donderdag 07 december 2017 - 21:30   I   door Redactie

De problemen bij Racing Genk zitten diep. Dat is de conclusie van Sef Vergoossen, die de Limburgers in 2002 nog naar de titel leidde.

"Het is heel complex. Als de doelman elke bal door de benen zou laten glippen, dan weet je waaraan het ligt. Bij Genk is het een combinatie van verschillende oorzaken en factoren", zegt Vergoossen aan Het Laatste Nieuws.

"Na het slopende seizoen was de voorbereiding alles behalve ideaal. Sommige jongens hebben amper een zomerstop gehad, dat wreekt zich nu. De spelbepalende figuren zijn niet in vorm, de kern is te dun om al de blessures op te vangen en voor doelpunten zijn ze afhankelijk van een spits die pas binnen twee maanden op ­niveau zal zijn. Daardoor is er geen stabiliteit."

Een ontslag van Albert Stuivenberg is volgens Vergoossen de oplossing niet. "Ik ben altijd tegen een trainersontslag. Tenzij de sfeer tussen de groep en de coach dermate slecht is of als een coach zich niet langer houdt aan de gemaakte afspraken met het bestuur."

"Maar gezien de complexiteit van de situatie zou het bestuur van Genk heel ongeloofwaardig overkomen als ze Stuivenberg nu slachtofferen. Want een schokeffect krijg je toch niet. Zet Vanhaezebrouck of Dury in Genk en die gaat het niet beter doen. Nooit. Denk jij dat Pozuelo en ­Malinovskyi met een andere coach dertig percent beter worden? Onbestaand."

Poll: Komt het nog goed met Genk dit seizoen?

TAGS  I  RC Genk

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024