Genk geeft alles uit handen, Ook Kortrijk baalt

Woensdag 26 oktober 2016 - 22:20   I   door Redactie

RC Genk kende een droomstart tegen Charleroi. De Limburgers gaven echter alles nog uit handen. Kortrijk raakte dan weer niet voorbij Eupen.

CHARLEROI - RC GENK 2-1
4' Karelis 0-1, 11' Ninis 1-1, 81' Diandy 2-1

RC Genk had de beste kansen in de eerste helft, maar dat viel niet af te leiden uit de stand op he scorebord. De Limburgers waren snel op voorsprong gekomen na een doelpunt van Karelis. Hij werkte een voorzet van Samata in doel.

De reactie van de thuisploeg liet niet lang op zich wachten. Doelman Bizot werkte een schot van Tainmont niet goed weg. Ninis kon daar optimaal van profiteren. De tweede helft was een stuk mnder dan de eerste. In de slotfase van de de wedstrijd legde Diandy met een raak schot de 2-1 eindstand vast.

KORTRIJK - EUPEN 1-1
20' Rolland 1-0, 53' Garcia 1-1

Kortrijk speelde zeker niet zijn beste eerste helft. De Kerels acteerden eerder matig. Al hadden ze hun beste niveau niet nodig om op voorsprong te komen. Rolland opende de score. Saadi miste met zijn omhaal de kans om de doelpunt van de speeldag te scoren.

Bij Eupen liet Onyekuru voor rust nog de gelijkmaker liggen. Die kwam er wel na rust. De Spanjaard Garcia zag zijn schot in doel belanden. Doelman Kaminski ging niet vrijuit bij dat doelpunt. Ouali liet voor Kortrijk nog het winnende doelpunt liggen. Zijn schot ging maar centimeters naast.