Genk gaat onderuit in wedstrijd met acht goals en drie strafschopen

Donderdag 03 november 2016 - 20:55   I   door Redactie

RC Genk heeft in een spectaculaire wedstrijd verloren tegen Athletic Bilbao. De Limburgers gingen onderuit met 5-3. Genk blijft wel leider. Aduriz scoorde bij Bilbao alle goals.

Bij de rust zag het er niet goed uit voor RC Genk. Het stond op een 3-1 achterstand. Aduriz was de grote kwelduivel want hij scoorde de drie doelpunten, waarvan twee op strafschop. Gelukkig kon Bailey voor de bezoekers met zijn doelpunt nog hoop brengen voor de Limburgers. Er stond Genk nog een zware tweede helft te wachten.

Maar uitgeteld waren de bezoekers niet. Al snel in de tweede helft zorgde Ndidi voor de 3-2. Hij kopte de aansluitingstreffer hard tegen de netten. Maar Bilbao rook onraad en trok het spel naar zich toe. Genk moest terug en slikte nog een vierde doelpunt. Opnieuw Aduriz scoorde, dit keer via een vrije trap. Het doelpuntenfestival ging verder want Susic scoorde na een heerlijke dribbel van Bailey het derde Genkse doelpunt. De gelijkmaker zat er niet meer in. In de slotfase scoorde Aduriz weer via de stip. Zo sluit hij de avond af met vijf goals.

ATHLETIC BILBAO - RC GENK 5-3
9' Aduriz 1-0, 25' Aduriz 2-0 (pen), 29' Bailey 2-1, 45' Aduriz 3-1 (pen), 52' Ndidi 3-2, 75' Aduriz 4-2, 81' Susic 4-3, 90+1' Aduriz 5-3 (pen)