Geniale Eriksen stuurt Denemarken met een hattrick naar het WK

Dinsdag 14 november 2017 - 22:39   I

Ierland en Denemarken mochten vanavond onderling het laatste Europese WK-ticket verdelen. Denemarken kwam even in de problemen, maar Christian Eriksen van Tottenham Hotspurs zette in zijn eentje een scheve situatie recht.

Ierland had voor de wedstrijd eigenlijk de beste papieren. In Denemarken ging het 0-0 gelijkspelen, waardoor de Ieren het dus in eigen huis konden afmaken.

Ze begonnen bijzonder goed aan de wedstrijd. Na amper zeven minuten scoorde Shane Duffy het openingsdoelpunt. Ierland op weg naar het WK dus, maar op het halfuur kantelde de wedstrijd volledig.

Eerst was er Christensen die gelijk kon maken en onmiddellijk daarna kon Eriksen de Denen zelfs op voorsprong schieten. Nu moest Ierland wel komen wou het nog naar Rusland trekken.

Dat gebeurde niet, integendeel. Denemarken werd sterker en onder impuls van een sterke Eriksen haalde de Denen de pletwals boven. Op het uur besliste Eriksen de wedstrijd met zijn tweede van de avond. Tien minuutjes rondde hij zijn hattrick af. Alleen de grootsten der aarde scoren een hattrick als het echt moet. Superlatieven schieten eigenlijk te kort voor de prestatie van de Deen.

In de slotfase kon good old Bendtner de zware 1-5 op het bord knallen vanop de stip. Denemarken gaat zo als laatste Europese land naar het WK. De Ieren blijven met een kater achter.